Contezi.ro

Acest site este motivat de o pledoarie a studenților de la Cambridge Romanian Society care ne-a demonstrat că românii din străinătate au nevoie de ajutor.

Negăm cu vehemență orice afiliere la Cambridge Romanian Society. Relația dintre CRS și autorii site-ului este ca cea dintre Ali Baba și cei 40 de erudiți: noi le-am descoperit dezamăgirea lor și am transformat-o în dezamăgirea noastră printr-o simplă combinație de cuvinte magice.

Duminica aceasta am fost extrem de dezamăgiţi de modul în care autoritățile din România înțeleg democraţia. În încercarea de a schimba ceva în bine în ţara noastră, mulţi dintre membrii Cambridge Romanian Society au mers la Londra pentru a vota, convinşi că ne facem datoria de cetăţeni. Am stat in general peste 3 ore la coada, mulţi nereuşind sa voteze nici măcar după 6 ore.

Din cauza personalului extrem de redus şi a numărului mic de secţii, cozile începute de dimineaţă au crescut de-a lungul zilei, la închiderea urnei mii de oameni rămânând pe afară, umiliţi. Pe lângă aceştia, au mai fost foarte mulţi care au fost descurajaţi de cozile uriase.

Dorim să le amintim celor responsabili că prin modul în care organizează secţiile de votare din diaspora ei încalcă unul din drepturile fundamentale, dreptul la vot.

Sperăm că pentru turul 2 al alegerilor se vor organiza mult mai multe secţii de votare şi va fi mult mai mult personal pentru a asigura dreptul la vot al fiecărui român din afara ţării care doreşte să şi-l exercite, şi că pentru următoarele alegeri se va putea vota prin corespondenţă. Altfel, ne vom adânci convingerea că electoratul este considerat doar o masă de manevră cu care se poate face orice.

Dacă te regăsești în această scrisoare înseamnă că încă nu contezi. Vrei să faci ceva practic în privința asta sau ai impresia că guvernul va înceta să își bată joc de tine în turul al doilea? Tu decizi!